Catering catering bröloppsmat festmat catering göteborg catering stockholm catering malmö catering i helsingborg san francisco holiday catering san francisco wedding catering

shopcenter webbhotell
auktioner auktioner auktioner auktioner auktioner auktioner

Catering
auktioner

möbler hem trädgård


SHOPCENTER OM CATERING

Gnarp brädade Brasilien 

Motalaparet funderade på att flytta till Brasilien.
Men det blev Gnarp och ett köp av klassiska pensionatet Berggården för Bengt Storm och Izabel Gemelli.
- Vi blev så väl mottagna att vi inte kunde avstå ett köp, förklarar de.

De fann att pensionatet var till salu på Internet. Genom kontakterna med de ansvariga inom projektet Nordanstigs Utveckling och miljökontoret blev de övertygade om att Gnarp var det rätta valet.
- Vi fastnade båda två.
De räknar med att öppna rörelsen med matservering, konferenser, catering och åtta rums boende i mitten avmaj. Under våren väntar en allmän uppfräschning och rumsombyggnader.
- Sedan ska vi ha öppet varje dag, året om.

Arbetat i turistbranschen
Paret träffades i Portugal 1991. Izabel, bördig från Brasilien, har under åren arbetat inom främst turistbranschen med administration och kvalitetsfrågor. Bengt som har varit företagsledare och konsult, har bland annat sålt marmor och granit från Portugal och byggt upp företag i stenbranschen i Linköping.
Berggården har de senaste åren drabbats av två konkurser.
- Marknadsföring kan vara skillnaden mellan framgång och konkurs, tror Bengt Storm och ger en rad praktiska exempel på det.
Berggårdens läge nära E4 mellan Stockholm och Umeå/Trondheim ska nyttjas.
- Utländsk fisketurism kan också slå. Vi ska etablera ett samarbete med Nordanstigs Bokningscentral och även ha en hemsida på Internet.
Annars ska det handla mycket om det lokala, det nära:
- Att ortsbor kan titta in för att kanske enbart köpa en kopp kaffe och för att umgås med andra människor.

 

Marianne öppnade café - utan ett enda bidrag

En arbetslös fembarnsmamma har öppnat café och catering i före detta postlokalen i Hosjö. Helt utan starta-eget-bidrag och andra bidrag. - Jag var inte berättigad till något bidrag när jag inte har haft A-kassa, säger Marianne Danielsson, som drivit sitt företag i två veckor.

Hon har länge gått och drömt om ett eget café, men har man barn i åldrarna 14, 12, 5, 3 och 2 år har det funnits annat att tänka på.
Maken Christer har också gått arbetslös en tid och därför ställde han upp när Marianne kom med förslaget.
Deras föräldrar bidrar med hjälp att finansiera drömmen och hjälper även till med barnpassning.
- Det är vi mycket tacksamma över, säger Marianne och Christer.

 

Hoppas att klara sig
Någon lön att räkna med kommer det inte att bli över den första tiden, men Marianne tror att det ska gå runt. Hon berättar att hon inte har någon utbildning i yrket, men förmodligen är handlaget det viktigaste.
- Jag har lite erfarenhet ifrån restaurangbranschen och så gillar jag att göra smörgåstårtor och annat gott, säger Marianne.
Det administrativa sköter hennes styvmamma om och vänner har ställt upp att inreda lokalen som också har en trevlig uteveranda.

 

Gourmetafton hos Sven & Anna

Sven & Anna Catering fortsätter med sin traditionella Gourmet-middag och för fjärde året i rad var det så dags för Ludvikas "finsmakare" att prova på de läckerheter som framställts i Gammelgårdens kök av mästerkocken Dean Wright från Lindhagabergs Värdshus i Upplands-Bo.

Årets vinpresentatör, Inger Gozalbez, från Amerikanska Ambassaden i Stockholm hade valt ut årets viner och tillsammans med Siv i Systembolagets butik i Ludvika lyckats sätta pricken över i-et på Deans magnifika meny.
Sven och Anna Åhl hade minutiöst förberett kvällen och som vanligt dukat borden på det mycket speciella sätt som karaktäriseras av en verkligt påkostad gourmetmiddag.
Redan i entrén möttes gästerna av en nyhet för året. I stället för att traditionellt sätta sig till bords och vänta på serveringen fick gästerna ett glas Kalifornisk Champagne samt en liten Amuse direkt i handen och fick sedan tid att mingla med varandra innan det var dags att sätta sig.
En annan nyhet var också att Inger valt att presentera två viner till förrätterna. Vinerna var sinsemellan helt olika så att gästerna till sin förnöjelse kunde avgöra vilket som passade bäst enligt den personliga smaken.
Även till huvudrätten bjöds gästerna på två helt olika vintyper för att även här kunna passa in smaken efter det egna sinnet. Till desserten serverades det mycket intressanta Moulin Toucahis-vinet från Loire i Frankrike. Kvällens clou var avslutningen med ett glas Grappa di Chardonnay.
Ovanligt och överraskande men en perfekt vslutning på en helt igenom fantastisk gourmet-kväll.

 

Passionen för mat tog över hos Wera

Wera Lidfors-Arkeberg har gått in och ut i restaurangbranschen. Nu är hon på väg in igen, efter att ha startat en egen cateringfirma. - Jag har en hatkärlek till det här jobbet. Jag kommer alltid tillbaka till det. Jag älskar att laga mat, säger hon.

Storlek: 1 2 3    Skriv ut artikel   Tipsa en vän!

Wera jobbar inom omsorgen i Falun, men samtidigt vill hon någonting annat. Hon har en bakgrund inom restaurangbranschen, med utbildning till kock och kallskänka.
- Jag har gått och tänkt att jag skulle göra något mer kreativt, och jag har länge vetat om att den här lokalen stått tom. Jag tänkte att om jag inte gör det nu, om fem år fyller jag 50, då kommer jag inte att orka.

 

Renoverat köket
- Jag bestämde mig före jul. Sedan har vi renoverat hela köket.
Wera håller till i gamla personalköket, i gamla ullspinneriet i Arkhyttan. Köket har stått tomt sedan fabriken lades ner. Nu har det inretts på nytt, men inte med några dyra och exklusiva prylar.
- Det är gamla grejer. Disk-
maskinen är sedan 50-talet, men den fungerar.
Hon slog inte på stort när hon startade sin cateringverksamhet.
- Jag ville inte ta något jättelån, det hade jag bestämt. Vi kvinnor kanske är på det viset.

 

Liten skala
Wera arbetar i ganska liten skala, med mat till exempelvis födelsedagsfester och gruppresor. Dessutom står hon tillsammans med Anki Rooslien bakom ett litet kafé i fabrikens bottenvåning. Än så länge har hon kvar sitt jobb i Falun.
- Men det här går före. När det krockar försöker jag pussla med semester och komp. Målet för mig är att jag ska kunna leva på det här.
Catering handlar om stora mängder mat. 100 personer kan sitta vid bordet. Det är mycket planerande i förväg, och när det är dags är det bråttom.
- Det är som gå ut på scen på en teater. Sedan när allt är klart är det jätteskönt, säger Wera.

 
 
 
 
 
antikviteter antikhandlare

hittar du inte det du söker? prova och sök nedan:
Google

 
auktioner
 
LÄGG TILL EN WEBBSHOP GRATIS | ANNONSERA PÅ SHOPCENTER | KONTAKTA OSS | KLAGOMÅL | VILLKOR | START SIDAN